Roxxana

5 beneficii surprinzătoare ale acidului hialuronic

Informația este cheia care te va conduce spre acele decizii luate corect. Tocmai de aceea, astăzi vrem să te punem la curent cu 5 beneficii surprinzătoare ale acidului hialuronic, pe care s-ar putea să le și cunoști deja. Dacă, însă, nu le știi, cu atât mai bine. Oferă-ne posibilitatea de a te informa în acest sens. Plăcerea este de partea noastră!

Am selectat, din toate informațiile disponibile despre acid hialuronic, doar 5 beneficii pe care să le ai și tu în vizor. În acest fel vei înțelege de ce toată gama de produse Darmalax, Revolax și E.P.T.Q. are la bază acid hialuronic drept ingredient de bază.

1. Acidul hialuronic conferă aspectul de piele mai sănătoasă și mai suplă

Fără urmă de îndoială, acidul hialuronic conferă aspectul de piele mai sănătoasă și mai suplă. Astfel, chiar dacă jumătate din cantitatea de acid hialuronic necesară se află deja în piele, asta nu înseamnă că este suficientă pentru a te feri de urmele lăsate pe ten odată cu trecerea timpului.

Expunerea la factori externi precum razele UV, fumul, tutunul și poluarea pot scădea nivelul de acid hialuronic care se află deja în piele. Acidul hialuronic aflat în produse cosmetice și de skin care, precum și cel care se află la baza fillerelor, pot preveni eficient acest declin. Apelând, de exemplu, la proceduri cosmetice, precum cea care are la bază Hyaluron Pen, poți suplimenta sau completa cantitatea de acid hialuronic de care pielea are nevoie.

Lipsa acidului hialuronic se observă, în special, în zona feței și a gâtului, prin evidențierea ridurilor și cutelor adânci sau superficiale.

Odată hidratată, pielea pare mai sănătoasă și mai suplă, iar aspectul acesteia poate fi de invidiat de-a dreptul.

2. Acidul hialuronic accelerează procesul de vindecare al rănilor

Este domonstrat de către experți faptul că acidul hialuronic accelerează procesul de vindecare al rănilor. Cu cât nivelul de acid hialuronic din piele este mai crescut, cu atât rănile, mai mult sau mai puțin grave, se vor vindeca mai ușor.

Practic, ceea ce face acidul hialuronic este să regleze nivelul de inflamație și să dea semnale corpului, pentru construirea cât mai mult vase de sânge în zona afectată. Acidul hialuronic, aplicat pe rănile prezente, reduce nu doar dimensiunea acestora, ci și durerea pe care o provoacă.

Iar ceea ce nu știu foarte multe persoane, este că acidul hialuronic joacă un rol foarte important, fiind o substanță cu efect antibacterian. Aplicat direct pe rănile deschise, acidul reduce considerabil riscul de infecție.

3. Acidul hialuronic contribuie la ameliorarea disconfortului și a senzației de ochi uscați

S-ar putea să fie o surpriză pentru multe persoane. Cert este că acidul hialuronic contribuie la ameliorarea disconfortului și a senzației de ochi uscați. Eficiența acidului hialuronic este demonstrată în acest caz de către experți. Ca punct de referință sunt persoanele care se confruntă cu disconfort la nivelul ochilor și cu ochi uscați.

Cărui fapt se datorează, însă, tot acest disconfort? Ei bine, secreția glandelor lacrimale se dovedește a fi, în acest caz, redusă. Întrucât acidul hialuronic are rolul de a menține umiditatea în piele, el poate preveni senzația de ochi uscați, dar și disconfortul care apare odată cu aceasta.

Tocmai din acest motiv, picăturile de ochi au la bază acid hialuronic – element care, într-adevăr, poate contribui la menținerea sănătății ochilor.

4. Acidul hialuronic este benefic pentru păstrarea rezistenței osoase

Studii de specialitate au început să fie elaborate în acest sens. Întrebarea este alta: Poate fi acidul hialuronic benefic pentru păstrarea rezistenței osoase?

Până în prezent, aceste studii au fost realizate doar în laborator. Ceea ce s-a demonstrat și s-a observat, însă, este de-a dreptul uimitor. Suplimentele pe bază de acid hialuronic încetinesc rata pierderii osoase, care poate conduce chiar și la osteoporoză.

Doze mari de acid hialuronic pot fi benefice chiar și în producerea de noi celule responsabile pentru construirea țesuturilor osoase.

5. Acidul hialuronic calmează simptomele de reflux acid

Într-adevăr, studiile arată că acidul hialuronic, sub formă de suplimente, calmează simptomele de reflux acid. Apelând la acestea, pacienții nu vor mai avea probleme cu refluxurile acide care, de altfel, pot provoca nu doar durere, ci și deteriorarea mucoasei esofagului.

Cu alte cuvinte, acidul hialuronic este un aliat de încredere, care are în prim-plan o funcție demnă de luat în considerare: accelerarea procesului de recuperare și regenerare.