Roxxana

Acid hialuronic – ce este acidul hialuronic?

Ne concentrăm atenția pe un subiect extrem de dezbătut și anume acid hialuronic. Acest articol este dedicator tuturor celor care doresc să afle ce este acidul hialuronic și cum, prin prisma produselor la care se află la bază, funcționează atât de eficient. Chiar dacă acest ingredient este foarte des întâlnit în produsele destinate îngrijirii faciale și procedurilor cosmetice în general, foarte puține persoane știu, în amănunt, de ce acesta se întâlnește aproape peste tot!

De ce este acidul hialuronic atât de renumit? De ce chiar și gama de produse Revolax, Dermalax, E.P.T.Q. și Hyaluron Pen are la bază acest ingredient, de altfel, esențial? Pentru a putea răspunde cât mai bine la acest întrebări, dar și pentru a-ți oferi detaliile de care ai nevoie, o să luăm totul pas cu pas.

Astfel, ne-am propus să îți oferim câteva informații cu privire la perspectiva pe care o au experții despre acidul hialuronic (ce este acesta și care este imaginea lui pe piață), dar să bifăm și partea de întrebuințare a acidului hialuronic la nivelul tenului și nu numai. (Asta pentru că știm că s-ar putea să fii interesat de aportul pe care îl aduce acesta pielii și tenului în general).

Ce este acidul hialuronic?

În termeni simpli, acidul hialuronic este o substanță complexă, benefică și esențială, care se află în mod natural în piele. Rolul său este de a reține apa în piele, tocmai pentru ca țesutul conjunctiv să fie umed și lubrifiat.

Altfel spus, acidul hialuronic acționează, practic, ca un magnet care atrage umiditatea, menținând pielea sănătoasă, suplă și hidratată pentru a putea funcționa optim. Strălucirea pielii, senzația de piele mătăsoasă și sănătoasă nu sunt redate decât de acidul hialuronic. Întrucât molecula de acid hialuronic în sine deține de o mie de ori greutatea sa în apă, aceasta blochează, într-o anumită măsură (doar cât este necesar), apa în piele, nelăsând-o să scape!

Și totuși, dacă acidul hialuronic este deja prezent în piele, de ce mai avem nevoie de el când vine vorba despre produse de îngrijire și proceduri cosmetice?

Răspunsul este unul cât se poate de simplu. Odată cu trecerea timpului, îmbătrânim, iar pielea noastră își pierde din elasticitate. Poluarea, razele UV și mulți alți factori externi contribuie considerabil la degradarea treptată a pielii. Urmările? Riduri fine sau adânci în jurul ochilor, gurii sau urechilor, cute proeminente pe frunte, pomeți lăsați, buze lipsite de volum.

Chiar și pielea uscată, lipsită de vitalitate, este un semn că aceasta are nevoie de un boost, de o intervenție sau chiar de mai multă atenție.

Astfel, am ajuns în punctul în care ne interesează modul în care acidul hialuronic ajută pielea.

Beneficii remarcabile ale acidului hialuronic asupra pielii

Cele mai remarcabile beneficii ale acidului hialuronic asupra pielii? Ei bine, vrem să-l punctăm, în primul rând, pe cel mai vizibil dintre ele. Ca urmare, se cunoaște faptul că acidul hialuronic are rolul de a menține pielea hidratată pe tot parcursul zilei, dar și de a conferi un aspect suplu tenului, atunci când este folosit cu regularitate.

Aceeași proprietate este valabilă chiar și când vorbim despre domeniul cosmetic. Nu doar în cazul Hyaluron Pen, ci și în cazul fillerelor, acidul hialuronic își păstrează beneficiile. Putem afirma că proprietățile acestuia sunt exploatate la maximum, mai ales atunci când la baza produselor, drept ingrediente, nu se află doar acid hialuronic.

Pe de altă parte, unul dintre cele mai remarcabile beneficii ale acidului hialuronic este că acesta încetinește procesul de îmbătrânire al pielii. Redarea elasticității acesteia, dar și estomparea anumitor riduri și cute se poate bifa foarte ușor. Cum? Prin proceduri cosmetice, care nu implică durere. Prin prisma procedurilor cosmetice care implică folosirea fillerelor pe bază de acid hialuronic.

Este de departe, una dintre cele mai benefice substanțe, mai ales atunci când se află în produsul potrivit!